More Beautiful More Beautiful More Beautiful More Beautiful More Beautiful More Beautiful More Beautiful More Beautiful
MoreBeautiful - Voor een stralende huid
Terug naar nieuws

Waarom 2 liter per dag?

26-07-2014
Waarom 2 liter per dag?

Het hangt er natuurlijk vanaf wat je doet op een dag, en wat je postuur is, maar 1,5 tot 2,5 liter water per dag is echt een must. Want met plassen, zweten en zelfs gewoon ademen verbruiken we ongeveer 2,5 liter vocht per dag, dus dat moet je weer aanvullen. Als je niet genoeg water drinkt kunnen er verschillende lichamelijke klachten optreden zoals hoofdpijn, een slechte spijsvertering of een droge huid. Maar ook een slechte concentratie kan het gevolg zijn van te weinig water drinken.

Natuurlijk zijn er bedrijven die zo behulpzaam zijn om jou een handje te helpen met voldoende waterconsumptie. Zo zijn er verschillende waterflessen ontworpen, zoals de Refresh Cap van Vittel, een grappig vlaggetje wat elk uur omhoog schiet om je eraan te herinneren dat je genoeg drinkt. Of de BluFit, een hightech waterfles die samenwerkt met een app op je telefoon, en die door middel van sensoren bijhoudt hoeveel je drinkt en knippert wanneer je weer wat moet drinken. Klinkt handig, maar misschien niet voor iedereen praktisch als je waterfles in je tas verstopt zit en je het knipperende lichtje of vlaggetje niet ziet. Daarom is het beter om jezelf een of meerdere gewoontes aan te leren, waardoor je meer water drinkt. Want: bewust bezig zijn met genoeg water drinken is het halve werk.
De tips

Leer jezelf aan om na elk toiletbezoek een glas water te drinken. Daarmee creëer je een vicieuze cirkel waarin je vaker naar het toilet gaat, maar dus ook vaker drinkt.
Zorg dat je altijd, waar je ook bent, een flesje water bij je hebt (die je bij elk toiletbezoek weer kunt bijvullen).
Drink op vaste momenten een glas water. Bijvoorbeeld bij elke maaltijd.
Kies altijd voor een lekker groot glas. Zo voorkom je dat je 100 keer op en neer moet lopen om je glaasje bij te vullen.
Water saai of niet lekker? Geef je water een smaakje. Voeg bijvoorbeeld vers fruit (citroen, aardbeien) of groente (komkommer, wortel) toe, of kruiden (munt). Je kunt eindeloos variëren!
Zet water in het zicht. Op plekken waar je vaak komt. Zit je veel achter de computer? Zorg dat er altijd een glas water binnen handbereik is.
Houd bij hoeveel je drinkt. Meet de inhoud van je glas of flesje en bereken hoe vaak je dat glas of flesje leeg moet drinken om 2 liter binnen te krijgen. Vervolgens turf je het een week, of houd je het bij in een app. Door er bewust mee bezig te zijn zal je vanzelf meer drinken. Waar een wil is, is een weg!
Verspreid je vochtinname over de dag. Te veel water drinken in een te korte tijd kan gevaarlijk zijn voor je lichaam.
Veel onderweg? Daag jezelf uit door weg te rijden met een vol flesje water, en deze leeg te drinken voordat je op je bestemming aankomt.

Handige Apps

Iets wat je misschien wel vaker bij je draagt is je telefoon. Want feit is: het merendeel van de Nederlanders gaat niet zonder telefoon de deur uit, en het is tegenwoordig ook niet gek meer om je telefoon mee naar de wc te nemen. Bovendien kijken we gemiddeld 150 keer per dag op onze telefoon. Grote kans dus, dat je de herinneringen van deze apps opmerkt.

Water Your Body – Deze app herinnert je eraan om genoeg water te drinken en houdt ook bij hoeveel je precies drinkt. Elke keer als je een glas water drinkt, moet je die toevoegen in de app.
Beschikbaar voor Android (gratis) en IOS (€0.89).

Drink Water Alarm – In deze app stel je in hoe laat je opstaat, hoe laat je gaat slapen, en hoe vaak je een herinnering wilt ontvangen. De app valt je dus niet lastig tijdens je slaap en houdt bij hoeveel je drinkt.
Beschikbaar voor Android.

Plant Nanny – In deze app voed je een schattig plantje op. Je vult je gewicht in en kiest hoe vaak je herinnerd wilt worden aan het water geven van je plantje (en dus ook jezelf).
Beschikbaar voor Android en IOS.
Water bij de wijn

Dat alcohol een vochtafdrijvende werking heeft is misschien geen nieuws, maar ook cafeïne (in koffie) en theïne (in thee) onttrekken vocht uit het lichaam. Om het effect van veel water drinken beter te zien kun je het beste je alcohol-, cafeïne-, en theïne inname zoveel mogelijk verminderen. Of vervangen door cafeïne vrije koffie, en theïne vrije thee (verkrijgbaar bij de natuurwinkel). Ook kun je na elke glas wijn een glas water drinken, om het vochtgehalte in je lichaam op peil te houden.


BehandelPrijzen klik hier 
MICRODERMABRASIE: EEN FIJNE OPFRISSER

Microdermabrasie polijst de huid en maakt naar gladder en jonger. Grootste voordelen? De behandeling gaat snel, is pijnloos en geeft direct zichtbaar resultaat.
Microdermabrasie is in feite een oppervlakkige peeling. Met behulp van geavanceerde apparatuur worden kleine kristallen van aluminiumoxide op de huid geblazen en weer weggezogen. De kristallen beschadigen de huid niet, maar nemen wel de dode huidcellen van de bovenste laag mee. Er wordt dus een zeer dun laagje van de huid verwijderd. Dit slijpen of polijsten is nauwkeurig in te stellen, zodat elk huidtype en elk lichaamsdeel op maat behandeld kan worden. Klik hier voor meer info