More Beautiful More Beautiful More Beautiful More Beautiful More Beautiful More Beautiful More Beautiful More Beautiful
MoreBeautiful - Voor een stralende huid
Terug naar nieuws

5x tips voor een mooie, gezonde bruine huid

23-07-2015
5x tips voor een mooie, gezonde bruine huid

Te veel blootgesteld worden aan uva/uvb-stralen zorgt ervoor dat je huid sneller uitdroogt en verslapt. Zonde, want je kunt die mooie bruine teint ook op een gezonde manier krijgen en behouden.

Gezond bruin worden. Hoe doe je dat?

1 Zonnen begint bij een goede voorbereiding. Zorg dat je je lichaam voordat je de zon in gaat, van top tot teen scrubt, zodat dode huidcellen worden verwijderd en nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Met het gebruik van een milde scrubcrème krijg je dus niet alleen een mooie egale teint, je bent ook beter beschermd tegen zonnestralen.

2 Eet gezond. Het is bekend dat het innemen van bètacaroteen (onder andere in geel, oranje en rood gekleurde fruit en groenten) een positieve uitwerking heeft op je huid. Deze producten met antioxidanten zitten boordevol vitamine A, C en BE. Je zorgt hiermee dat je huid van binnenuit wordt beschermd tegen de vrije radicalen. En dat is, naast een goede zonnebrandcrème, ook nog eens een lekkere natuurlijke bescherming.

3 Een goede zonnebrandcrème hoort in bij het zonnebaden altijd binnen handbereik te zijn. Een lekkere laag crème houdt je huid soepel en geeft je alle bescherming die je nodig hebt om gezond de zomer door te komen. Smeer regelmatig een dikke laag (zonnebrandcrème hoeft namelijk niet door de huid opgenomen te worden) en stem de factor af op het type huid (hoe lichter de huid, hoe hoger de factor). Al kun je bij voorkeur beter kiezen voor een iets hogere factor. Vergeet bij het insmeren ook niet je hals, voeten en handen mee te nemen. Dit zijn de zones die met het ouder worden sneller verslappen en dus wel een extra laagje kunnen gebruiken.

4
Tussen 12.00 uur en 16.00 uur kun je beter uit de zon blijven. Dit zijn de heetste momenten van de dag, de zon is dan op haar felst. Het nuttigen van een gezonde lunch met verse producten en heel veel vocht is gedurende deze uren een betere tijdsbesteding. Zit je beschut onder een parasol of luifel, ook dan is een goede zonnebril of zonnehoed aan te raden. Het knijpen met de ogen door de zon, kunnen de kwetsbare huid rondom je ogen sneller doen rimpelen. Dus zo’n grote zonnebril is zo gek nog niet!

5 Na een dagje zon heb je behoefte aan een verfrissende douche. Pas dan merk je vaak wat de zon met je huid heeft gedaan. Je huid toont weliswaar gezond, is donkerder en sproeterig, maar ook droger en trekkerig. Dan is een weldadige aftersuncrème het lekkerste om je hele lichaam mee te verwennen. Een aftersuncrème op basis van Aloë Vera is geschikt vanwege het verkoelende effect.


BehandelPrijzen klik hier 
MICRODERMABRASIE: EEN FIJNE OPFRISSER

Microdermabrasie polijst de huid en maakt naar gladder en jonger. Grootste voordelen? De behandeling gaat snel, is pijnloos en geeft direct zichtbaar resultaat.
Microdermabrasie is in feite een oppervlakkige peeling. Met behulp van geavanceerde apparatuur worden kleine kristallen van aluminiumoxide op de huid geblazen en weer weggezogen. De kristallen beschadigen de huid niet, maar nemen wel de dode huidcellen van de bovenste laag mee. Er wordt dus een zeer dun laagje van de huid verwijderd. Dit slijpen of polijsten is nauwkeurig in te stellen, zodat elk huidtype en elk lichaamsdeel op maat behandeld kan worden. Klik hier voor meer info